Dieta si nutritie

#beneficii cafea #inima #cafea

Are sau nu cafeaua beneficii pentru inima? Ce spun specialistii

Consumul de cafea nu este atat de periculos pe cat cred unii oameni. Medicii spun ca exista o multime de beneficii ale acesteia pentru o inima mai puternica. Tot ce trebuie sa stii este cum sa o bei.

 

Daca si tu preferi cafeaua fara zahar, vei vedea mai jos cateva motive pentru care sa nu renunti la ea. Exista mai multe efecte pozitive de care corpul tau se va bucura. Cafeaua fara zahar contine un numar mare de antioxidanti. Acestia impiedica actiunea radicalilor liberi si daunele oxidative asupra celulelor.

De asemenea, cafeaua este una dintre cele mai importante surse de polifenoli si acizi fenolici. Polifenolii actioneaza ca antioxidanti pentru a-ti proteja corpul de stresul oxidativ.

Cafeaua ajuta la reducerea riscului de aparitie a unor probleme de sanatate pe termen lung, cum sunt bolile de inima, bolile inflamatorii si cancerul.

„Cafeaua neagra contine peste 1.000 de substante chimice bioactive, care care pot contribui la longevitate”, spune specialistul in medicina integrativa, Betsy Greenleaf.

Studiile arata ca anumite cantitati moderate de cafea neagra, intre 3 si 5 cani pe zi, scad riscul de aparitie a anumitor boli, inclusiv Parkinson, boli de inima, diabet de tip 2 si mai multe tipuri de cancer. Aceste beneficii pot fi mai mari daca cafeaua nu contine lapte, zahar sau alte arome pe care sigur nu le stiai. 

In comparatie cu persoanele care nu beau cafea deloc, s-a constatat ca riscul de insuficienta cardiaca a scazut intre 5% si 12% pentru fiecare ceasca de cafea consumata zilnic.

„Studiile sugereaza ca aceasta bautura afecteaza stocarea grasimilor in celule, stimuleaza metabolismul si promoveaza microbiomul intestinal. Toate acestea ajuta la mentinerea unui corp sanatos  si a unei greutati normale”, a mai spus specialistul Betsy Greenleaf.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare