Dieta si nutritie

#efecte organism #baut apa noaptea #organism

Bei apa noaptea? Ce se intampla in organismul tau daca ai acest obicei

E bine sau nu sa bei apa noaptea? Medicii si nutritionistii spun ca, consumul de apa inainte de culcare si pe timpul noptii poate avea si avantaje, si dezavantaje. Un lucru e clar, este foarte bine sa bei apa in fiecare zi cat are nevoie organismul.

Corpul uman are nevoie de apa pentru a-si indeplini functiile fizice normale. Nutritionistii spun ca este vital ca o persoana sa bea cel putin doi litri de apa pe zi, vara chiar patru litri. Atat ziua, cat si noaptea, in timpul somnului, oamenii pierd apa prin respiratie, transpiratie, urina si scaun. Daca o persoana pierde mai multa apa decat consuma, corpul sau se deshidrateaza. Din acest motiv multi oameni beau un pahar cu apa inainte de a merge la culcare pentru a se asigura ca vor ramane hidratati pe timpul noptii. 

Cercetatorii inca se intreaba daca obiceiul de a bea apa noaptea inainte de culcare este sau nu sanatos. Potrivit studiilor, un pahar de apa baut noaptea poate parea nesemnificativ, dar pe termen lung poate avea un impact real si vizibil asupra organismului nostru.

Conform specialistilor, consumul de apa inainte de a adormi mentine organismul mai hidratat pe timpul noptii si poate imbunatati unele aspecte ale sanatatii, precum si performantele mintale si starea de spirit, daca este pastrat acest obicei pe termen lung.

Beneficiile obiceiului de a bea apa noaptea si inainte de culcare:

In primul rand vei avea un somn mai odihnitor. Totodata, vei avea o stare de spirit mai buna. Astfel vei reusi si sa elimini toxinele din corp. Daca bei apa noaptea vei arde mai multe calorii. 

Exista si efecte negative: daca bei apa noaptea se poate perturba ciclul de somn. Poate creste riscul de nicturie (nevoia de a urina noaptea). De asemenea poate creste riscul unor tulburari: tensiune arteriala crescuta, boli de inima, obezitate, diabet, nivel ridicat de colesterol, depresie. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare