Vacante

#insule europa #marea britanie #spania #europa #insule #germania #danemarca

4 insule superbe din Europa de care, probabil, nu ai auzit

Cand vine vorba despre insulele Europei, cele mai multe persoane se gandesc la insulele faimoase ale Greciei si Spaniei. Insa, exista o multime de alte tari care au iesire la mare sau la ocean, care au insule necunoscute multor persoane, dar la fel de frumoase precum cele mai populare dintre acestea. Iata patru insule din Europa pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata. 

 

Insula Baltrum, Germania

Baltrum este cea mai mica dintre insulele Frisone de Est, insule de bariera din largul coastei de nord-vest a Germaniei. Este micuta, avand doar 5 km lungime si 1 km latime. O fasie de nisip auriu palid se intinde pe aproape toata lungimea ei. Insula are numeroase dune moi de nisip si mlastini. Numarul caselor este atat de mic incat nu este nevoie de nume de strazi, iar totul pare desprins dintr-o lume atemporala. 

Insula Islay, Marea Britanie

Aceasta insula scotiana este cel mai bine cunoscuta pentru whisky-ul sau, care este adesea caracterizat de un fum caracteristic datorita solurilor cu turba. Dar frumusetea sa merge dincolo de asta. Intr-o zi insorita, Islay ar putea trece cu usurinta drept o insula din Caraibe, datorita muntilor sai verzi si catifelati si a plajelor cu nisip moale, de un galben deschis. Este, de asemenea, casa caprelor salbatice si a unei bogate avifauna, cu specii de la gaste pana la pasari de balta protejate prin lege.

Insula Formentera, Spania

Adesea descrisa ca o a doua Ibiza, insula Formentera este cea mai mica dintre insulele Baleare din Spania. De asemenea, multi ar spune ca este cea mai idilica si mai frumoasa din arhipelag, cu o coasta marginita de paduri de pini, plaje de un alabastru naucitor, dune de nisip si stanci dramatice, toate inconjurate de apele Marii Mediterane. Este cunoscuta si pentru salinele sale, care contin microorganisme care uneori transforma baltile in roz si violet.

Insula Vágar, Danemarca

Arhipelagul Insulelor Feroe, in Atlanticul de Nord, se mandreste cu unele dintre cele mai uimitoare peisaje salbatice din lume, iar Vágar este, poate, locul cu cel mai dramatic peisaj. Cea mai vestica dintre cele 18 insule, masa sa de uscat este sculptata neregulat cu munti, vai si faleze, gazduind sate izolate care par desprinse direct din basme. Printre numeroasele obiective turistice care iti taie rasuflarea se numara Mulafossur, o cascada care se varsa ca o matase de pe stanci si ajunge in ocean.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea