Coafuri

#bicarbonat #ingrijire par

Aplica bicarbonat de sodiu pe scalp! Dupa ce faci asta o data, nu vei mai reveni la vechile obiceiuri

 

Printre multiplele situatii in care bicarbonatul de sodiu care este de mare ajutor se numara si in problemele cu scalpul. Iti spunem cum sa il folosesti pentru a te putea bucura de beneficiile acestuia.

Pentru a scapa de excesul de sebum trebuie doar sa adaugi bicarbonat de sodiu in samponul tau si sa il aplici normal. In situatia in care te confrunti cu par gras, acest truc te va scapa de excesul de sebum. De asemenea, ajuta si la eliminarea de produse cosmetice din par: fixativ, gel, spum etc.

Bicarbonatul de sodiu, aplicat pe scalp, poate ajuta si pentru volumul parului. Pentru acest lucru trebuie sa speli parul asa de trei ori pe saptamana. Totodata, parul va creste mai repede si va deveni mai des.

Conform lui Steven Line, medic specialist in medicina cosmetica, atunci cand parul nu este spalat pentru o perioada mai lunga de timp, pot exista atat beneficii, cat si consecinte, in functie de tipul de par si de starea scalpului.

„In general, cel mai bine este sa va ascultati parul si scalpul si sa va spalati parul dupa cum este necesar. Pentru unii oameni, asta poate fi in fiecare zi, iar pentru altii, poate fi o data pe saptamana”, spune specialistul.

Ce se intampla cu parul tau atunci cand nu il speli des

Potrivit medicului, daca nu iti speli des parul vei putea observa o crestere evidenta a cantitatii de sebum.

„Atunci cand nu va spalati parul in fiecare zi, scalpul dumneavoastra are sansa de a-si produce uleiurile naturale. Aceste uleiuri, cum ar fi sebumul, iti pot hidrata si hrani parul, facandu-l sa para mai sanatos si mai stralucitor”, mai explica medicul.

De asemenea, in situatie parului cret sau ondulat, spalarea mai rara ajuta la imbunatatirea texturii naturale:

„Pentru cei cu parul cret sau ondulat, faptul ca nu se spala parul la fel de des poate ajuta la imbunatatirea texturii lor naturale. Uleiurile naturale pot ajuta la definirea si domolirea incretirii, ceea ce duce la un aspect mai definit si mai elastic”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare