Pentru ea

#vopsire par #vopsea

5 lucruri de care sa tii cont cand te vopsesti acasa

Un nou sezon, un nou anotimp, un nou outfit, dar ce spui si de un nou look? Poate o noua nuanta a parului? Si mai mult de atat, obtinut chiar la tine acasa!

In acest articol vei afla tot ce ai nevoie, astfel incat sa obtii cel mai usor, un rezultat de invidiat.

Daca alegi sa te vopsesti acasa va trebui sa tii cont de faptul ca este un proces care implica atentie si indemanare, dar cu putin exercitiu si multe informatii, vei putea straluci. 

Odata ce ai ales urmatoarea ta nuanta a parului, urmeaza sa iti alegi si tipul de vopsea. Tu stii care este diferenta dintre vopseaua semipermanenta si nuantator? Ei bine, vopseaua semipermanenta este solutia perfecta cand vrei sa iti reimprospatezi culoarea intre doua colorari sau nu te-ai decis inca daca nuanta aleasa este potrivita pentru tine. Aceasta vopsea este fara amoniac si fara oxidant. Daca ai parul lung sau pana la umeri, te sfatuim sa achizitionezi o cantitate suficienta de produs.

Ce trebuie sa faci inainte de a incepe procesul de vopsire? Foarte simplu!

  • Spala parul inainte de a aplica vopseaua si usuca-l cu un prosop.
  • Testeaza nuanta achizitionata aplicand putina vopsea pe o suvita de par, astfel incat sa stii cu exactitate cat timp sa lasi vopseaua sa actioneze. Daca firul tau de par este fin si subtire, timpul de decolorare poate varia, asadar va trebui sa scurtezi timpul indicat in instructiunile de utilizare.

Care sunt cele mai importante 5 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi sa te vopsesti acasa? Iata sfaturile noastre:

  • Pregateste manusi de protectie, o pensula pentru aplicarea vopselei de par, vaselina sau o crema grasa pentru fata, un pieptan si cleme de par. De asemenea, alege sa porti un tricou sau o bluza mai veche, in cazul in care se intampla vreun accident neprevazut.
  • Aplica pe frunte si pe urechi, putina vaselina sau o crema mai grasa.
  • Cu ajutorul clemelor, imparte parul in 4 sectiuni. Apoi, cu ajutorul unui pieptan sau a aplicatorului de vopsea, imparte fiecare sectiune pe suvite. Amesteca foarte bine vopseaua intr-un bol incapator si aplica acest continut pe par folosind pensula speciala.
  • Regula: Incepe cu baza parului, respectiv radacina acestuia si aplica in aceasta zona o cantitate mai mare de vopsea.
  • Pentru a reusi sa acoperi uniform toate firele de par, plaseaza o oglinda si in spatele tau.

In timp ce lasi vopseaua sa actioneze suficient, citeste o carte buna, asculta playlist-ul tau preferat sau vizioneaza un episod din serialul pe care il urmaresti.

Acorda o atentie deosebita acestor detalii si nu rata niciun pas, daca vrei sa obtii acea culoare spectaculoasa pe care ti-o doresti.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare