Plante de apartament

#cum ingrijesti corect limba soacrei #ingrijire limba soacrei #limba soacrei

Cum sa ingrijesti, in mod corect, limba soacrei

Fie ca vreti sa iti completezi colectia de plante de interior, fie ca esti nou in a fi parinte de plante, ia in considerare planta sarpe, cunoscuta si sub numele de limba soacrei. Ingrijirea plantelor de sarpe este floare la ureche, deoarece aceste plante de interior care necesita putina intretinere sunt cunoscute ca fiind greu de ucis - acesta este un cod pentru "pot suporta neglijenta si udarile rare". Aceste plante de interior unice, cu lumina redusa, cu frunze verzi inalte si late, asemanatoare unei sabii, sunt plante usor si simplu de ingrijit. Singurul dezavantaj este ca sunt otravitoare atat pentru caini, cat si pentru pisici.

Unde poti aseza limba soacrei

"Plantele sarpe sunt plante rezistente, rezistente la seceta, asemanatoare plantelor suculente", explica Leslie Halleck, un horticultor profesionist certificat, adaugand ca se simt cel mai bine daca beneficiaza de multa lumina solara puternica. "In natura, aceste plante cresc in expuneri deschise, cu soare deplin", spune Halleck. Acestea fiind spuse, ele pot supravietui in locatii cu lumina slaba in interior.

Solul

Solul este o componenta importanta in ingrijirea unei plante cum este limba soacrei. "Plantele de sarpe se dezvolta bine intr-un amestec de ghiveci usor si aerisit, care se dreneaza rapid si are o toleranta larga la pH intre 5,5 si 7,5, ceea ce inseamna ca aveti o multime de optiuni", spune Halleck. "Pur si simplu cauta pamant etichetat pentru plante de interior si sunteti gata de plecare."

Apa

Ingrijirea acestei plante este usoara, deoarece este rezistenta si adaptabila. "Plantele de sarpe pot rezista, de obicei, mai multe luni fara sa le uzi", spune Halleck. "Acestea fiind spuse, cu cat plantele primesc mai multa lumina, cu atat mai des va trebui sa le uzi." Ele sunt concepute sa supravietuiasca fara H2O pentru perioade de timp, asa ca, daca uiti sa uzi, te va ierta. "Deoarece plantele sarpe folosesc fotosinteza CAM (Crassulacean Acid Metabolism), care le mentine stomatele inchise in timpul zilei, cand temperaturile sunt mai ridicate, aceste plante de apartament rezistente au nevoie doar de udari rare", explica Leslie Halleck.

Tipuri de plante sarpe/limba soacrei

Plantele sarpe/limba soacrei sunt de trei feluri:

  1. Planta sarpe variat: Acest soi lumineaza orice camera cu frunzele sale verzi cu dungi galbene pe marginile frunzelor.
  2. Planta sarpe de luna: Acest soi "produce cele mai frumoase frunze late de culoare alba spre argintie", spune Halleck.
  3. Planta sarpe cilindric: Pentru a adauga mai mult funk, acest soi are frunze tubulare reci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului