Machiaj & Cosmetica

#ingrijire piele #februarie #piele #iarna

Cum sa ai grija de piele ta in luna februarie

Iarna, pielea pur si simplu are nevoie de ajutor. Asta pentru ca are multe de infruntat - atat in interior, cat si in exterior. "Aerul rece si vantul contracta vasele de sange si pot duce la scaderea umiditatii la suprafata pielii. Dusurile fierbinti si incalzirea in interior evapora mai repede apa din piele, rezultand o piele mai uscata care poate crapa si se poate inflama", explica Purvisha Patel, MD, dermatolog certificat in Memphis, Tennessee. Toate acestea pentru a spune ca, daca te-ai luptat cu pielea uscata sau crapata, nu esti singura.

 

Daca ai pielea uscata, aplica creme hidratante pentru o hidratare suplimentara

Cel mai mare obiectiv al rutinei de ingrijire a pielii pe timp de iarna ar trebui sa fie pastrarea umiditatii in piele pentru a preveni uscarea. Este posibil ca, crema hidratanta pe care o folosesti in prezent sa nu fie suficienta - si este normal. "Recomand ca toata lumea sa treaca prin trei sau patru creme hidratante, pe masura ce nevoile pielii se schimba", spune Michele Green, MD, dermatolog certificat in New York City.

Daca tenul tau este mai uscat, s-ar putea sa ti se para ca o singura crema hidratanta nu este suficienta. Pentru aceste persoane, Dr. Green recomanda folosirea unui serum hidratant (cauta ingrediente precum acidul hialuronic sau squalane) ca strat de baza. Lasa-l sa se infiltreze in piele timp de cinci minute. Dupa aceea, aplica deasupra o crema hidratanta.

Daca ai acnee, treci la un produs de curatare mai delicat

Vara, de obicei, transpiri mai mult si este posibil sa fi folosit detergenti mai duri pentru a-ti usca tenul, mai ales daca esti in mod regulat plina de cosuri. Acum, ca este frig, chiar si pielea predispusa la acnee este expusa riscului de uscare. Ca atare, trebuie sa treci la o solutie de spalare faciala mai cremoasa, spune Green.

Aceste produse de curatare se vor simti diferit pe pielea ta: Nu vor face spuma, iar textura lor va fi mai mult pe baza de lotiune, spune ea. Bineinteles, nu vrei sa risti sa iti astupi porii.

Dupa ce ai facut aceasta schimbare, evalueaza cum merg lucrurile. Probabil ca nu va fi nevoie sa iti ajustezi produsele topice de combatere a acneei (cum ar fi peroxidul de benzoil sau retinoizii) dar este posibil sa ai nevoie de ceva mai multa hidratare.

Daca esti preocupata de anti-imbatranire, foloseste cu intelepciune substantele active

Aerul uscat aproape ca poate secatui viata pielii. Ca atare, un ten tern va poate inspira sa incepi sau sa adaugi produse la o rutina anti-imbatranire existenta, in speranta de a readuce stralucirea. Inainte de a face acest lucru, ia in considerare cateva lucruri. In primul rand, daca nu ai inceput un retinoid - un derivat al vitaminei A pe care cercetarile, inclusiv un studiu publicat in martie 2016 in Journal of Cosmetic Dermatology, au aratat ca stimuleaza productia de colagen in piele pentru a o umple si a diminua aspectul liniilor si ridurilor - s-ar putea sa te gandesti la asta acum. Cu siguranta va exfolia stratul exterior al pielii pentru a dezvalui celulele mai proaspete si mai radiante de dedesubt. Dar vestea nu atat de buna este ca acum s-ar putea sa nu fie momentul ideal pentru un nou regim cu retinoizi.

Pentru orice tip de piele ai grija la temperatura din dus

Iarna poate parea momentul perfect pentru a readuce la viata dusul fierbinte de lux, dar "acest obicei nu face decat sa usuce si mai mult pielea", spune Dr. Gonzalez. Asigura-te ca ramai la temperaturi mai blande si stai inauntru doar pentru timpul necesar pentru a te spala.

Pentru buze fara scuame, foloseste balsam din belsug

Buzele rosii si crapate sunt un efect caracteristic al furiei iernii. Nu numai ca aerul uscat si vantul dau o bataie crunta buzelor tale, dar mai este si faptul ca, probabil, iti lingi buzele ca raspuns, instaurand un ciclu de crapare.

"Avem enzime in saliva noastra care pot descompune pielea si pot cauza pierderea umiditatii si craparea", spune Gonzalez. Preventia este cel mai bun medicament in acest caz.

Indiferent de preocuparea pentru tenul tau, poarta intotdeauna SPF - chiar si cand ninge

Poate ca nu acorzi prea multa atentie soarelui acum, cand te invelesti in palarie si esarfa, dar razele UV sunt inca acolo - si sunt puternice. "Purtarea a cel putin SPF 30 este intotdeauna o necesitate", spune medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare