Dragoste

# implicare relatie #relatie #cuplu

De ce sa nu te implici prea mult in relatie pana cand nu stii aceste lucruri despre barbatul de langa tine

Multi oameni cred ca o relatie potrivita ar trebui sa dureze o vesnicie, dar... vesnicia este o perioada foarte lunga. Este unul dintre acele concepte pe care este greu sa le intelegi, mai ales atunci cand esti in acea etapa ametitoare de indragostire care vine cu o noua relatie.

Dar, indiferent cat de ametitor ti se pare cineva, exista anumite lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-i oferi un angajament barbatului tau:

Unele dintre ele pot parea ne-sexy, dar obtinerea raspunsurilor la aceste intrebari va ajuta la aprofundarea modului in care va cunoasteti, ceea ce este de fapt cel mai sexy lucru dintre toate.

Unde vrea sa locuiasca?

Daca tu visezi sa locuiesti intr-o casuta rustica la tara, iar partenerul tau are nevoie de agitatia unui oras mare, va trebui sa ajungeti la un punct de mijloc. Acesta ar putea fi sa petreceti cativa ani intr-un loc si apoi sa va mutati in altul sau sa locuiti intr-o suburbie impadurita chiar in afara unui oras. In orice caz, fie veti dori sa va puneti de acord inca de la inceput, fie veti intelege ca va trebui sa faceti amandoi un compromis.

Este religios?

"Trebuie sa stii daca partenerul tau iti sustine sau nu opiniile in materie de religie si, cel mai important, ce credinte ar vrea sa transmita copiilor", spune Megan Fleming, doctor in sex si expert in relatii.

Voi doi nu trebuie sa fiti de aceeasi religie - pana la urma, suntem in secolul 21, iar dragostea este dragoste! Dar cu siguranta ar trebui sa stiti daca sunteti de acord cu faptul ca aveti credinte diferite, daca unul dintre voi ar avea nevoie ca celalalt sa se converteasca pentru a se angaja pe viata sau daca pozitia lui religioasa afecteaza lucruri precum parerea lui despre controlul nasterilor.

Viseaza sa fie tata?

"Nu vreti ca o persoana sa se astepte sa intemeieze o familie in timp ce cealalta nu are de fapt niciun interes sa aiba copii", spune Greer.

Dar aceasta conversatie merge mult mai departe de faptul daca amandoi va doriti copii in primul rand si cati vreti sa aveti fiecare, spune Greer. Intr-adevar, ar trebui sa intrati in detalii despre cum ati dori, in mod ideal, sa ii cresteti. Cat de stricta sa fie educatia? Scoala publica sau privata? Care este treaba cu mancarea nesanatoasa?

A avea copii este unul dintre cele mai imprevizibile lucruri din lume, indiferent cat de mult incercati sa va planificati din timp. Fiind pe aceeasi lungime de unda, cel putin va asigurati ca sunteti in aceeasi echipa, spune Greer.

Cum se descurca cu banii?

Cate datorii are si cum incearca sa le diminueze? Se pricepe sa respecte un buget? Se comporta ca un rapper care face sa ploua de fiecare data cand calatoreste, dar se transforma in Scrooge cand vine vorba de cumparat haine?

"Este important sa stiti ca aveti valori similare in ceea ce priveste banii si finantele", spune Greer. "In caz contrar, va fi dificil sa aveti obiective financiare comune pentru care puteti lucra amandoi."

Cum se poarta cu mama lui?

Gandeste-te la asta ca la o privire in copilaria lui. "Sa vezi un barbat care are o relatie buna cu parintii sai si care ii trateaza cu respect spune multe despre experientele de baza pe care le-a avut in crestere", spune Fleming. Retineti ca, daca are o relatie proasta cu ea, nu inseamna neaparat un semnal de alarma.

"Unii barbati au mame care au fost egoiste, neglijente sau chiar abuzive in timp ce cresteau. In aceste circumstante, o distanta sanatoasa fata de ea ar fi de inteles", spune Fleming. De fapt, ar putea vorbi chiar despre caracterul sau bun.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare