Dieta si nutritie

#efect urimitor #mic dejun #alimentatie #iaurt

Ce se intampla in organismul tau daca consumi iaurt in fiecare dimineata. Efectul este uimitor

Stim cu totii ca micul dejun este cea mai importanta masa din zi. Aceasta are un rol important in buna functionare a organismului si nu este recomandat ca oamenii sa sara peste aceasta masa.

 

Insa, foarte important este si ce consumi la micul dejun. Pentru ca organismul si sanatatea sa aiba de castigat in urma unui mic dejun, este important ca la aceasta masa sa se consume proteine, fibre si carbohidrati sanatosi (precum cerealele integrale fara zahar sau indulcitori si fara grasimi adaugate). De asemenea, semintele sau alunele, consumate la prima masa a zilei, asigura energie pentru intreaga zi.

Un mic dejun sanatos ar trebui sa fie compus dintr-un iaurt cu 2% grasime, 2-3 linguri de cereale (fulgi de ovaz, de exemplu), fructe proaspete si o lingura de seminte de dovleac sau 10 alune, migdale ori alte fructe oleaginoase, neprajite. Iar daca iti place ciocolata poati adauga amestecului o lingurita de cacao de buna calitate, fara indulcitori sau arome.

Acest mic dejun asigura toti nutrientii de care organismul are nevoie, dar si o sursa importanta de fibre care duce, dupa sine, la rezolvarea problemelor digestive. Persoanele care consuma constant un astfel de mic dejun scapa de constipatie, nu se mai confrunta cu dureri abdominale si au mai multa energie in timpul zilei.

In plus, acest preparat ajuta si la imbunatatirea aspectului pielii si a parului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului