Dezvoltare personala

#rutina dimineata #obiceiuri

Obiceiuri pe care sa le incluzi in rutina de dimineata. Cum sa cresti productivitatea

 

In prezent, se pune foarte mult accent pe o rutina de dimineata. De ce? Pentru ca ajuta la modelarea restului zilei. La fel cum culcatul si trezitul la aceeasi ora in fiecare zi iti permite sa iti imbunatatesti somnul, la fel si o rutina de dimineata te ajuta sa iti concentrezi si sa fii gata sa abordezi tot ceea ce ai de facut.

Beneficiile unei bune rutine de dimineata

In afara de beneficiile pentru sanatate, o rutina, in general, este excelenta pentru a crea o structura in ziua ta. Dupa cum stim cu totii, viata se intampla, iar lucrurile pot lua-o razna. Rutinele nu trebuie sa aiba un program perfect, dar iti ofera o anumita organizare si te ajuta sa elimini necesitatea de a iti aminti sau de a te gandi la lucrurile pe care trebuie sa le faci - le vei face automat ca parte a rutinei!

1 - Trezirea la aceeasi ora in fiecare zi

Bineinteles, facem acest lucru in zilele de lucru, dar ia in considerare posibilitatea de a mentine acest lucru si in zilele libere si in weekend-uri.

Atunci cand te trezesti in mod constant in fiecare dimineata la aceeasi ora, este mult mai probabil sa faci mai multe lucruri. In plus, este mai putin probabil ca rutina ta si ceasul tau corporal sa fie date peste cap de dormitul pana tarziu sau de zile lenese in pat (desi acestea sunt uimitoare, ideea aici este sa iti mentii consecventa chiar si atunci cand nu lucrezi).

2 - Un mic dejun consistent

Orice ai face, ai grija sa mananci! Un mic dejun bun poate da tonul pentru restul meselor din ziua respectiva. Tinteste spre mese axate pe proteine, cum ar fi paine prajita din cereale integrale, fulgi de ovaz, oua si batoane proteice, impreuna cu cateva fructe si bautura ta preferata.

3 - Exercitii fizice (daca poti sa le faci)

Pentru cei care pot si carora le place, aceasta este o modalitate excelenta de a incepe ziua. Exercitiile fizice nu numai ca iti dau energie, dar stimuleaza metabolismul, reduc stresul, ajuta la concentrare si reprezinta o modalitate excelenta de a iti mentine sanatatea.

4 - Momente de liniste sau meditatie

Incearca sa eviti muzica sau stirile dimineata. In schimb, foloseste acest timp pentru liniste si meditatie.  Inainte de a sari in nebunia muncii si a vietii, gandeste-te la ziua ta, la ceea ce vrei sa realizezi si fa-ti acele afirmatii!

5 – Revizuieste lista de lucruri de facut

Asa cum am mentionat mai sus, in timp ce iei micul dejun sau te bucuri de liniste, profita de aceasta ocazie pentru a iti lua cateva minute pentru a iti revizui lista de lucruri de facut pentru ziua respectiva.

Aceasta trecere in revista te poate ajuta sa iti amintesti ce ai de facut, precum si sa stabilesti prioritatile in minte. Muta sarcinile mai importante in capul listei, astfel incat sa fie rezolvate mai repede; jongleaza cu cele mai putin urgente pentru mai tarziu. In acest fel, vei rezolva imediat lucrurile mai importante si te vei pregati pentru o productivitate sporita pentru restul zilei!

6 – Scrie in jurnal

A scrie un jurnal nu este pentru toata lumea, dar este valoros sa iei in considerare acest lucru pentru rutina ta de dimineata.

Jurnalul este un alt mod de a medita, de a expulza lucruri din cap si de a reduce greutatea pe care o porti. Noteaza-ti gandurile, obiectivele, ideile, visele si grijile. Arata-ti recunostinta pentru lucrurile pe care le ai si pentru ceea ce merge bine in viata ta.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare