Cum sa...

#miros placut in casa

Cum sa ai un miros placut in casa. Iata cinci trucuri!

 Ti s-a intamplat vreodata sa pasesti intr-o incapere si sa resimti un miros placut, care ti s-a intiparit in minte? Ei bine, daca iti doresti ca locuinta ta sa fie acasa, sa aiba intotdeauna un miros placut, iti propunem sa descoperi mai jos cateva trucuri simple, pe care le poti incerca.

 

 Despre miros se spune ca este cel mai puternic simt pe care il detine o persoana. In acelasi timp, insa, o casa curata, care miroase mereu placut, te va ajuta sa-ti pastrezi o stare de bine si sa te relaxezi. Din acest motiv iti propunem sa descoperi cateva modalitati prin care poti sa pastrezi un miros placut in casa.

Foloseste un difuzor de arome

Cea mai simpla modalitate prin care te poti asigura ca ai un miros placut in casa este sa folosesti un difuzor. Astfel, poti opta pentru acest pachet 3 sticlute arome parfum GoodLife, ce contin uleiuri esentiale aromate, persistente, ce te vor cuceri instant. Totodata, poti alege aromele de parfum preferat de pe Imker, astfel ca vei fi sigura ca in incaperile tale va exista mereu un miros placut.

Neutralizeaza mirosurile neplacute cu bicarbonat de sodiu

Totodata, sa pastrezi mirosul placut al locuintei tale inseamna doar sa-l combati pe cel neplacut, mai ales atunci cand obisnuiesti sa gatesti des. Astfel, o modalitate simpla prin care poti face acest lucru este sa folosesti niste bicarbonat de sodiu pe care-l poti dizolva in niste apa si otet alb, dupa care poti curata frigiderul sau cuptorul.

Totodata, in cazul in care iti doresti sa reimprospatezi mirosul covoarelor din casa, poti sa le pudrezi cu bicarbonat de sodiu si sa-l lasi sa actioneze cateva ore. Ulterior, aspira-le si vei vedea ca mirosul neplacut a disparut.

Fierbe coji de lamaie

Un alt truc la indemana oricui sunt lamaile. Atunci cand iti faci o limonada, nu arunca acele coji ramase. Alege sa le fierbi la foc mic, intr-o oala cu apa, pentru cel putin o ora. In acest fel, vei obtine un miros placut in casa, ce te va incanta. De asemenea,  te poti ”juca” si cu alte ingrediente, caci poti sa adaugi in acea apa si scortisoara, felii de portocala sau chiar foi de dafin.

Indragosteste-te de lumanarile parfumate

Pe langa faptul ca miros absolut demential, lumanarile parfumate pot fi o alegere inspirata pentru a crea o atmosfera romantica. Astfel, alege sa-ti decorezi locuinta cu astfel de obiecte si nu ezita sa le aprinzi din cand in cand.

Pune flori proaspete pe masa

Daca iubesti florile, atunci asigura-te ca nu-ti vor lipsi niciodata din casa. Acestea aduc un plus de culoare in locuinta, dar, totodata, ele ofera un miros bun, astfel ca pot fi de folos pentru a-ti reimprospata aerul din casa.

Asadar, ca sa ai un miros placut in casa nu trebuie decat sa apelezi la cateva trucuri simple. In plus, nu uita sa deschizi ferestrele larg in fiecare zi, pentru a intra aer proaspat in casa. De asemenea, este important sa schimbi lenjeriile de pat frecvent, caci un astfel de obicei poate face diferenta intre un miros placut si unul neplacut in casa ta.

FOTO: pexels.com 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului