Cum sa...

#renovari #vanzare apartament #vanzare locuinta # vanzare casa

Ce renovari NU trebuie sa faci cand vrei sa-ti vinzi casa

 

Nu este nevoie ca fiecare parte a casei sa fie in stare perfecta inainte de a fi scoasa pe piata. Chiar daca o casa trebuie sa arate prezentabil in momentul vanzarii, pentru a obtine un pret mai bun, sunt cateva renovari pe care nu trebuie sa le faci inainte de a o lista, potrivit agentilor imobiliari.

Daca te pregatesti sa scoti casa la vanzare, probabil ca ai mai multe lucruri pe lista de renovari de facut. De la curatarea fiecarei incaperi de sus pana jos pana la punerea in scena a casei, exista mai multi pasi implicati in acest proces, inclusiv efectuarea catorva actualizari pentru ca locuinta ta sa fie gata de vanzare. In timp ce anumite schimbari pot fi utile, altele sfarsesc prin a fi costisitoare si inutile atunci cand vine vorba de atragerea cumparatorilor.

Pentru a te ajuta sa economisesti timp si bani, am apelat la experti imobiliari pentru a impartasi ce nu trebuie sa repari atunci cand doresti sa vinzi casa.

 Ce nu trebuie sa repari atunci cand vinzi o casa

In timp ce exista mai multe actualizari accesibile, care sporesc valoarea unei locuinte, altele sunt de prisos. Se vor dovedi a fi costisitoare si inutile. Iata ce spun expertii sa nu repari inainte de a va scoate casa la vanzare.

Aleea de acces

Atunci cand iti pregatesti casa pentru vanzare, este posibil sa cauti sa faceti actualizari si in exterior, dar sari peste repararea aleii de acces. Atata timp cat aleea de acces este in stare buna si nu prezinta fisuri sau gropi majore, este posibil sa nu fie nevoie sa o inlocuiesti. Cumparatorii sunt mai interesati de starea generala si de locatia casei decat de caracteristicile specifice ale aleii de acces.

Renovari majore ale camerelor

Renovarile majore ale bucatariei sau ale baii nu sunt recomandate. Aceste remodelari tind sa implice alegeri scumpe si personalizate, care pot sa nu fie pe placul cumparatorului. Multi doresc sa-si amenajeze aceste spatii tinand cont de propriile preferinte si gusturi. 

Tehnologizarea casei

Tehnologizarea casei, de la soneriile de usa, la lumini inteligente si comenzi vocale este la moda, dar inutila. Aceste amanunte nu atrag cumparatorii ci doar costuri inutile suportate de tine.

Ferestrele

Daca ferestrele din casa ta sunt in stare solida, nu trebuie sa le schimbi.

Actualizari pe care ar trebui sa le faci

O actualizare care merita este vopsirea casei, sustin expertii imbobiliari. Prin vopsire ne referim atat la interior cat si exterior, daca este vorba despre o casa la curte.

Este important, de asemenea, sa se astupe gaurile si crapaturile/denivelarile din pereti, odata ce ai dat mobila si decoratiunile jos. Pentru interior, sunt ideale culorile deschise si luminoase, de preferat albul,  pentru a senzatia de spatiu mai mare si de luminozitate, dar si de curatenie. Pentru exterior, o culoare placuta, rezistenta la murdarie, precum bej, poate fi o alegere utila.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului