"Un aliment care te ajuta cand esti racit sau ai gripa sa te simti mult mai bine este banala supa de pui. De ce? Pentru ca ea contine un aminoacid care se numeste cisteina si care contribuie la decongestionarea cailor respiratorii, adica te ajuta sa scapi de senzatia aia nesuferita de nas infundat.
Daca adaugi si niste patrunjel pentru un aport de vitamina C este senzational”, a spus Carmen Bruma pe Instagram.
De asemenea, cisteina se gaseste in carnea de peste, soia, usturoi, ceapa, cereale integrale.
Cum se prepara supa de pui
Ingrediente:
- 1 kg tacamuri sau pulpe de pui
- 1 ceapa mare, intreaga
- 2 morcovi, taiati rondele
- ¼ telina tocata cubulete (aprox 200g)
- 1 radacina de pastarnac taiata rondele
- 1 lingura de ulei de masline
- apa
- sare
- piper
- doua foi de dafin
- doua boahe ienibahar
- o legatura mare de patrunjel
Instructiuni:
Intr-o oala mare adauga uleiul, morcovii, telina si pastarnacul. Caleste-le usor apoi adauga apa din belsug peste. Adauga si ceapa intreaga, dar si bucatile de pui.
Cand incepe sa fiarba adauga condimentele: sarea, piperul, foile de dafin si ienibaharul.
Lasa supa sa fiarba la foc mediu pana cand toate ingredientele sunt bine fierte. Stinge focul si scoate puiul. Taie-l bucatele, indeparteaza oasele si adauga-l inapoi in oala. La final adauga patrunjelul tocat.
Serveste supa imediat, cu o felie de paine prajita.
FOTO: freepik.com