Animale de companie

#alimentatie caine #caine #animale de companie #orez

Este orezul sigur pentru caini? Iata ce trebuie sa stii si cum il poti introduce in alimentatia catelului

Raspunsul scurt la intrebarea daca pot, sau ar trebui, sa consume cainii orez este da, dar cu cateva avertismente.

 

Este suficient sa arunci o privire pe lista de ingrediente a produselor pentru animalele de companie. Vei vedea ca la ingrediente vei intalni in multe sortimente de mancare pentru caini orez sau faina de orez ca sursa de carbohidrati.

Orezul reprezinta, de asemenea, o componenta majora a dietelor prescrise, in special pentru animalele de companie cu probleme digestive sau alergii.

Ce trebuie sa stii cand introduci orez in alimentatia cainelui

Foloseste orez alb in loc de orez brun. Acest lucru poate parea contraintuitiv din punct de vedere nutritional. La urma urmei, orezul brun are carbohidrati complecsi si mai multe vitamine si minerale. Din nefericire, orezul brun poate fi o problema daca il oferi cainelui pentru probleme cu stomacul.

Valoarea nutritiva a orezului. Principala componenta a orezului alb este continutul sau de carbohidrati, 90% intr-o portie de 1 cana. Proteinele reprezinta 8%. Acesta are o linie decenta de aminoacizi esentiali in dieta cainelui, aminoacizi pe care corpul sau nu ii poate produce in mod normal.

Indicele glicemic si raspunsul la glicemia din sange. Glucoza sau zaharul din sange este o forma de energie usor de digerat pentru toate organismele. Pancreasul, prin eliberarea de insulina, regleaza cantitatea din fluxul sanguin. Acest organ raspunde la cantitatea de zahar care intra in sistemul digestiv.

Orezul elibereaza rapid glucoza pentru ca este usor de digerat. Acest lucru este grozav daca animalul are nevoie sa-si revina, insa este o problema pentru un caine diabetic. 

Un ingredient in mancare si nu un substitut. Cu exceptia in care cainele are probleme stomacale si medicul recomanda o masa doar cu orez pentru a-si reveni, orezul nu trebuie sa devina un substitut ci doar un ingredient folosit intr-o mica masura. Cel mai bine este sa discuti cu medicul care sa iti ofere cantitatile necesare de alimente pe care sa le folosesti in retete, in functie de nevoile catelului tau. Acesta va tine cont de rasa, de istoricul medical si de greutatea animalului.

ATENTIE! Orezul nu este destinat cainilor diabetici

Orezul poate fi introdus in cantitati mici in alimentatia cainilor, insa nu si a cainilor diabetici. Efectele orezului asupra glicemiei il transforma intr-un aliment riscant, deoarece poate duce rapid la cresterea glicemiei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea