Amenajarea casei

#idei organizare bucatarie #organizare bucatarie #bucatarie

10 idei de organizare a bucatariei pentru a scapa de dezordine

Orice bucatar stie ca o bucatarie bine organizata este cheia unei mese reusite. La urma urmei, cine vrea sa piarda timpul cotrobaind prin dulapuri si tejghele dezordonate atunci cand trebuie pregatit un fel de mancare delicioasa?

Simti ca duci in mod constant o lupta pierduta impotriva dezordinii din bucataria ta? Te lupti sa gasesti spatiu pentru a depozita toate oalele si tigaile? Daca da, atunci citeste mai departe! Iata 10 idei de organizare a bucatariei.

1 – Investeste in cutii de depozitare

Acest lucru te va ajuta sa iti ordonezi sertarele si iti va oferi un loc unde sa depozitezi lucruri precum gustari, cereale si alte produse uscate. De asemenea, le poti folosi pentru a pastra lucruri precum oale si tigai, folie de plastic si folie de aluminiu.

2 - Eticheteaza totul

Acest lucru te va ajuta sa stii unde trebuie sa fie fiecare lucru si iti va fi mai usor sa pui lucrurile deoparte. Poti eticheta rafturile, sertarele, containerele si orice altceva care are nevoie de o casa.

3 – Foloseste spatiul vertical

Atunci cand nu ai suficient spatiu in sertare si in dulapuri, foloseste-te de pereti. Instaleaza cateva rafturi pentru a depozita condimentele, uleiurile si ustensilele de gatit. De asemenea, poti agata lucruri precum oale si tigai de carlige sau rafturi.

4 - Tine la indemana cele mai des folosite obiecte

Depoziteaza lucrurile pe care le folosesti cel mai des intr-un loc usor accesibil. Acest lucru ar putea insemna sa pastrezi aparatul de cafea sau blenderul pe blat sau sa depozitezi farfuriile si tacamurile de argint intr-un sertar langa masina de spalat vase.

5 - Pune deoparte aparatele mici

Aparatele mici pot ocupa mult spatiu pe tejghea. Daca nu le folosesti zilnic, depoziteaza-le intr-un dulap sau in camara. Acest lucru te va ajuta sa eliberezi putin spatiu pe blat, de care ai mare nevoie.

6 - Utilizeaza separatoare de sertare

Separatoarele de sertare sunt simple, dar eficiente. Acestea te ajuta sa compartimentezi obiectele din bucatarie, astfel incat fiecare lucru sa aiba locul sau. In plus, fac mai usor sa gasesti ceea ce cauti - nu mai scotocesti prin sertarele dezordonate din bucatarie! Iar separatoarele de sertare nu sunt doar pentru bucatarie, le poti folosi si in sertarele din baie si din birou pentru a pastra lucrurile in ordine.

7 - Aranjeaza un raft numai cu condimente

Nu este nimic mai rau decat un dulap de condimente dezorganizat. Borcane de toate marimile si formele diferite inghesuite pe rafturi, cu etichete abia vizibile. Este o reteta pentru dezastru! Dar, cu putina planificare, iti poti transforma situatia depozitarii condimentelor. Investeste in cateva borcane de condimente si rafturi pentru condimente si fa-ti timp sa aranjezi totul in mod ordonat.

8 - Mai instaleaza rafturi

Blaturile si dulapurile sunt mereu debordante, chiar si dupa ce am trecut prin ele si am facut dezordine. O solutie la aceasta problema este sa instalezi niste rafturi de depozitare in plus.

9 – Foloseste un suport pentru oale

O modalitate de a tine lucrurile sub control este sa cumperi un suport pentru oale. Poti gasi suporturi pentru oale in toate formele si dimensiunile pentru a se potrivi spatiului tau.

10 - Foloseste carlige

Te-ai uitat vreodata la bucataria ta si te-ai gandit: "Trebuie sa existe o modalitate mai buna de a organiza acest spatiu?". Folosirea carligelor poate fi o modalitate excelenta de a iti organiza bucataria, oferindu-ti mai mult spatiu si facilitandu-ti gasirea a ceea ce ai nevoie. Carligele sunt disponibile in diferite dimensiuni si stiluri, astfel incat le poti alege pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea