Cresterea copilului

# act necesar # calatorie schengen #schengen #minori #copii #parinti

Intrarea in Schengen face mai dificila calatoria cu minorii. Ce trebuie sa stie parintii

Parintii din Romania, care urmeaza sa calatoreasca in urmatoarea perioada in Schengen trebuie sa stie ca nu scapa de formalitati. Mai mult, acestia au nevoie de un act pe care trebuie sa-l obtina din aeroport.

 

Chiar daca incepand cu finalul acestei luni Romania intra in Air Schengen, calatoriile nu vor fi mai usoare pentru cei care au copii.

Parintii trebuie sa stie ca vor trebui sa ajunga mai devreme la aeroport. Asta deoarece, potrivit unui proiect de lege propus de ministerul de Interne, minorii vor continua sa treaca prin controalele Politiei de Frontiera, apoi vor primi o atorizatie speciala de calatorie. Asta presupune ca parintii (sau reprezentantii legali ai copiilor) sa se prezinte mai devreme la aeroport.

Parintii care calatoresc alaturi de minori, si nu prezinta acest document la imbarcare, vor primi amenzi de pana la 5.000 de lei.

Proiectul este insa unul controversat pentru Asociatia Aeroporturilor din romania. Reprezentantii acesteia au declarat ca nu sunt de acord cu aceasta propunere, deoarece ar duce la ingreunarea fluxului de pasageri. Prin urmare au cerut reexaminarea hotararii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare